Kids for Uganda

Planet-eco streeft naar ethisch ondernemingsschap. Naast het duurzamer maken van onze manier van leven, willen we ook meewerken aan de armoedebestrijding. Onder het motto “niet zeggen, maar doen”, plaatst Planet-eco zonnepanelen op het dak van een schooltje in Nkozi in samenwerking met de non-profit organisatie “Kids for Uganda”. Bovendien doneert Planet-eco een geldsom aan het project voor elke klant die via één van onze commerciële partners werden aanbracht. 

Vzw Kids for Uganda is al enkele jaren betrokken bij de bouw van een stenen schooltje voor weeskinderen. In deze school volgen 360 kinderen les, waarvan er 200 in een internaat verblijven. Reeds jaren werkten de kinderen in het internaat en in de avondklassen tussen de olielampen. Een ramp met deze olielampen leek elk moment te kunnen plaatsvinden. Het ambitieuze plan om te starten met het plaatsen van zonnepanelen en verlichting in de school te Nkozi was geboren.

Vzw Kids for Uganda kwam terecht bij Planet-eco voor informatie rond het opwekken van energie door middel van alternatieve energiebronnen. Planet-eco hielp de vzw met het maken van de juiste keuze van systeem, zorgde voor materiaal en opleiding en voegde daar nog een uitgebreide sponsoring aan toe. Na een scholing was het team van Kids for Uganda bekwaam om de zonnepanelen eigenhandig te plaatsen.

Ondertussen zijn de zonnepanelen geplaatst en up and running. Via onderstaande link kan je wat sfeerbeelden bekijken.

www.uganda.be

Vraag vrijblijvend uw offerte aan!