Nieuws

 • Beste klant,

  Bij Planet-eco blikken we stilaan terug op een succesvol 2017.
  Vanaf 22 december sluiten we dan ook even onze deuren tot 8 januari 2018.

  Vanwege het hele Planet-eco Team wensen we u alvast prettige feesten en een gelukkig 2018!

  Sluiting Eindejaar

 • Ook dit jaar staat Planet-eco weer op het Bis, bouw- en inspiratiesalon in Flanders Expo.
  Kom langs en laat je inspireren om op een duurzame manier te (ver)bouwen.

  Onze stand is terug te vinden in de ingang van hal 5!

  bis '17

  Tot dan

 • De jaarfactuur voor elektriciteit voor een gemiddeld gezin in Vlaanderen is het afgelopen jaar maar liefst 286 euro duurder geworden. Dat blijkt uit een onderzoek naar de prijzen van verschillende producten van het Prijzenobservatorium. Vlamingen betaalden op die manier gemiddeld 1.022 euro voor drie maanden energie. In Brussel en Wallonië is de prijsstijging minder sterk.

  De totale inflatie in België is licht gestegen, en dat heeft ons land te danken aan de inflatieversnelling voor elektriciteit. De voorbije maanden werd de gratis elektriciteit immers afgeschaft. Bovendien werd voor Vlaanderen tegelijkertijd een stijging doorgevoerd van de bijdrage voor het energiefonds (beter bekend als de Turteltaks) en werd het btw-tarief opgetrokken van 6 naar 21%.

  Dat maakt dat de totale elektriciteitsfactuur op een jaar tijd een smak duurder werd. “Op basis van schattingen van het Prijzenobservatorium blijkt dat de gemiddelde jaarfactuur voor een gemiddeld gezin uitkwam op gemiddeld 940 euro in het tweede kwartaal van 2016”, aldus het Prijzenobservatorium. Er zijn echter grote verschillen per regio. In Vlaanderen bedroeg de gemiddelde factuur 1.022 euro in het tweede kwartaal, of een stijging met 286 euro in vergelijking met een jaar geleden. In Brussel en Wallonië ging het om facturen van 704 en 868 euro, een toename van 41 en 91 euro. In de twee regio’s geldt het verhoogde btw-tarief immers niet en is de Turteltaks evenmin van kracht.

  “Het inflatieverschil met de voornaamste buurlanden was voornamelijk voor elektriciteit zeer groot”, zegt Peter Van Herreweghe, adviseur-generaal bij het Prijzenobservatorium. “De inflatie voor dit product kwam gemiddeld uit op plus 0,7 procent in onze voornaamste buurlanden en op plus 40,6 procent in België.” - Bron

  Hoog tijd dus om samen met Planet-eco je energiefactuur te verlagen!

 • Bis beurs 

  Op 3 oktober kan je in Flanders Expo terecht met al jouw bouw- en verbouwplannen.  

  Op zoek naar een energiezuiniger verwarmingssysteem? Meer weten over zonneboilers en zonnepanelen?  Het e-peil van jouw nieuwbouwwoning verlagen?

  Wij staan je graag te woord en verwelkomen je in hal 4 op stand 4147 of in hal 5 stand 5111.

  Tot dan!

  www.bisbeurs.be

 • "Vanaf 26 september 2015 wordt de Europese Eco-designrichtlijn van kracht waardoor de verkoop van condenserende aardgas- en stookolieketels de standaard zal worden in Begië. Dat schrijft De Zondag. 

  Tussen januari en mei 2014 werden 10 pct meer condensatieketels op aardgas verkocht in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. 'In Vlaanderen staan nog heel wat verouderde cv-ketels. Bij aardgas zijn nog maar 3 à 4 ketels op 10 een condensatieketel, bij stookolie is dat amper 1 op 10. Ik verwacht dat er de volgende jaren nog heel veel oude ketels vervangen zullen worden door een condensatieketel', zegt Luc Peeters van het Vlaams Energieagentschap." 

  Bron : www.destandaard.be 20140706

 • Van zaterdag 8 tot en met zondag 16 oktober vindt de 28e editie van dé bouwbeurs bis plaats en Planet-eco is opnieuw van de partij! Kom langs en bereken zelf je besparing dankzij onze calculator of win meer gedetailleerd advies in bij één van onze ervaren consulenten. Je kan onze kwalitatieve, duurzame oplossingen voor verwarming, warm water en energie ontdekken in hal 4 op stand 4160!

 • Summer vibes bij Planet-eco

  Tijdens de 'Summer vibes' in Tremelo zal onze vestiging, Kruisstraat 25A, op zondag 1 juni open zijn van 10u tot17u.

  Kom zeker eens langs en maak kennis met onze "zorgeloze zomeractie".

 • Wil je weten hoe je jouw woning energiezuinig(er) kan maken?

  Heb je geen zin om honderden standen te bezoeken en met pijnlijke voeten de geparkeerde wagen te zoeken? Of ben je intussen bedolven onder brochures en weet je niet meer hoe er wijs uit te raken?

  Kom dan zeker eens langs tijdens ons opendeur weekend op zaterdag en zondag, 15 en 16 maart, telkens van 10-17u.

  Wij helpen jou verder en laten je genieten van onze lente-actie, beursvoorwaarden en stockverkoop.

  In the spotlight : de hybride warmtepomp

  Deze combinatie van een geavanceerde warmtepomp met een efficiënte gascondensatieketel biedt de voordelen van beide technologieën in één. Een intelligent systeem voor een lage energiefactuur!

  Op zaterdag zal ook fabrikant Daikin aanwezig van 14-16u.

  Leuk om weten:

  Tijdens dit primavera-weekend zetten de handelaars in Ninove hun deuren open en zal je honderden VW kevers kunnen bewonderen....

 • 27/11/2013

  Goed nieuws voor de gezinnen die dankzij hun zonnepanelen een nulverbruik hebben. Het hof van beroep te Brussel heeft immers beslist om de netvergoeding nietig te verklaren. 

  http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/131127_Zonnepanelen_uitspraak%2B

  Hieronder het persbericht van PV Vlaanderen:

  Vandaag heeft het Hof van Beroep te Brussel de huidige netvergoeding voor kleine PV-installaties nietig verklaard. De PV-sector wil snel een constructief overleg met de bevoegde minister over een billijk alternatief voorstel voor het gebruik van het net door PV-eigenaars.

  De PV-sector had in december 2012 de berekening van de netvergoeding voor kleine PV-installaties, zoals die was opgesteld door de netbeheerders en goedgekeurd door de CREG, juridisch aangevochten bij de bevoegde rechtbank in Brussel, de 18de kamer van het Hof van Beroep. De rechter heeft nu geoordeeld dat er voldoende argumenten zijn om de netvergoeding nietig te verklaren. De berekening is immers gebaseerd op een niet goedgekeurde tariefmethodologie en de rekenwijze is discriminerend.

  PV-Vlaanderen is verheugd met deze volgens haar terechte uitspraak. Het voorstel van de netbeheerders is niet billijk, onder andere omdat de rekenmethode een forfaitaire vergoeding per opgesteld PV-vermogen bepaalt en geen rekening houdt met de werkelijke productie van zonnestroom.

  PV-Vlaanderen blijft wel voorstander van een billijke en correct berekende vergoeding voor het gebruik van het net. Kerncentrales en andere elektriciteitscentrales op steenkool of gas betalen nl. helemaal niets voor het gebruik van het stroomnet. Daarom vraagt de PV-sector betrokken te worden bij de ontwikkeling van een billijk alternatief.

  In afwachting van een correcter voorstel valt de huidige netvergoeding weg. “Daardoor zijn subsidies eigenlijk niet meer nodig voor PV ≤ 10 kWp”, zegt Alex Polfliet, voorzitter van PV-Vlaanderen, “Dat toont het rekenmodel van het Vlaams Energieagentschap VEA voor de groenestroomcertificaten aan.”

  Het installeren van zonnepanelen voor de productie van groene stroom is attractief en door de gemakkelijke installatie op daken van burgers en bedrijven is het dé optie om onze Europese doelstellingen voor groene energie in 2020 te halen. Dat is overmorgen.

 • Bezoek ons op de bis beurs!

  Heb je bouw- of verbouwplannen en wil je jouw energievraagstuk aanpakken?

  Ben je op zoek naar een betrouwbare installateur gespecialiseerd in kwalitatieve energietechnieken en mét de juiste labels en certificaten?

  Kom dan zeker eens langs op onze stand (nummer 446) in hal 4.

  Tot dan!

  Bis

 • Feest op 't plein - Tremelo

  Van 27 tot 29 september is het 3 dagen lang feest in Tremelo met tal van leuke activiteiten op het Damiaanplein.

  Ook jouw Planet-eco vestiging (Kruisstraat 25a) zet de deuren open.  Je kan er zaterdag 28 september terecht van 10u tot 18u.

  Welkom!

 • Opendeurweekend te Tremelo op 1 en 2 juni

  Tijdens de feestelijke opening van het vernieuwde centrum te Tremelo rolt ook Planet-eco de rode loper uit!

  Onze winkel is open op zaterdag 1 juni van 10u tot 20u en op zondag 2 juni van 10u tot 17u.

  Van harte welkom!

  Opendeur 25&26 mei!

  Te hoge energiefactuur? Kom langs en ontdek hoe het anders kan! 

  Zaterdag 25 mei 
  11-13u Weishaupt: geothermische warmtepomp, warmtepompboiler 
  14-16u Geo Tec: geothermische boring 
  15-17u Veneco: ventilatie 

  Zondag 26 mei 
  11-13u Daikin: warmtepomp 
  14-16u Junkers: gascondensatieketel 
  15-17u Topco: EPB berekening

  De auto op aardgas?  Doe een testrit met DATS24 op zaterdag van 13u tot 15u

  Download de affiche of contacteer ons voor een afspraak.

  (klik hier indien je geen Facebook hebt)

 • Opendeur 25&26 mei!

  Te hoge energiefactuur? Kom langs en ontdek hoe het anders kan! 

  Zaterdag 25 mei 
  11-13u Weishaupt: geothermische warmtepomp, warmtepompboiler 
  14-16u Geo Tec: geothermische boring 
  15-17u Veneco: ventilatie 

  Zondag 26 mei 
  11-13u Daikin: warmtepomp 
  14-16u Junkers: gascondensatieketel 
  15-17u Topco: EPB berekening

  Neem deel aan ons evenement op Facebook, klik hier.

 • Maak kennis met Re-vive, niet zomaar een projectontwikkelaar  

  Op 25/04/2013 werd in Gentbrugge de eerste steen gelegd voor fase II van het project "Den Draad" van Revive. De verschillende energietechnieken van de 28 passief- en laag-energiewoningen worden uitgevoerd door Planet-eco.   

  Onze collega Liesbeth Lemmens was aanwezig... 

  "Naar aanleiding van onze samenwerking waren we uitgenodigd op het exclusief evenement van Re-vive op de werf. Re-vive is een bedrijf dat investeert in de ontwikkeling van duurzaam vastgoed op de brownfield sites met als doelstelling een positieve financiële, sociale en ecologische impact te creëeren.  Ze doen dit vanuit de triple bottom line benadering : "People, Planet, Profit"...  
  "Verwacht u maar aan iets tegendraads" stond er in de uitnodiging. Dit bleek zeker te kloppen. Niet enkel hun bedrijfsactiviteit is duurzaam, hun hele levensmethode is gebaseerd op de 'cradle to cradle theorie'.  Als hapje konden we onder andere genieten van sprinkhanen, wormen en eetbare aarde. Bij de rondleiding in de nieuwe Re-vive kantoren (fase I project Den Draad) merkten we dat er veel werd gerecycleerd, zoals je kan zien aan de wand van hergebruikte houten planken en latjes. Re-vive staat niet enkel voor recyclage maar ook duurzame technieken.  En daar komt Planet-eco aan de beurt..."


  Meer weten over Re-vive?  http://www.re-vive.be

  Revive

 • BIS-beurs Expo Gent

  Van 6 tot 14 oktober kan je Planet-eco terugvinden op de 24ste editie van de BIS-beurs in Gent.


  Wil ook u uw energiefactuur doen dalen? Kom dan zeker langs, ons team staat klaar om u te informeren over duurzame, energiebesparende oplossingen!
  Solar Days Opendeurdagen

  Planet-eco opent haar deuren op zaterdag 5 en 12 mei van 10u tot 17u in het kader van de Solar Days.


  Ook ons magazijn in Ninove zet die dagen haar deuren open en houdt een stockverkoop.


  Wat zijn de mogelijkheden van zonne-energie? Hoe wordt een zonne-installatie geplaatst en welk elektrisch vermogen geeft dat dan? Waarom is hernieuwbare energie en zonne-energie belangrijk voor onze toekomst? Wat zijn de laatste nieuwe ontwikkelingen en hoe zit dat nu met de premies? Is investeren in zonne-energie of andere duurzame oplossingen nog interessant?


  Ons team staat voor u klaar om u te informeren over deze duurzame energieoplossingen zoals zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen, ...


  Kom langs, drink een glaasje en informeer naar onze Solarday-korting.


  Onze kantoren zijn ook elke werkdag geopend van 9u tot 16u.


  Kom kijken hoe zonne-energie ons leven en onze toekomst duurzaam kan maken.


 • Samenaankoop in Vlaams-Brabant kiest voor Planet-eco !

  Omdat er tegenwoordig een zeer groot gamma van zonnesystemen bestaat, kan men vaak de bomen door het bos niet meer zien. 


  Daarom hebben enkele gemeentebesturen uit Vlaams-Brabant (Tremelo, Keerbergen, Herent, Lubbeek, Rotselaar en Hoegaarden) samen met Interleuven een samenaankoop voor zonneboilers uitgewerkt om zo geïnteresseerde inwoners te ondersteunen in hun zoektocht naar een geschikt zonnesysteem. 


  Na een grondige analyse door lokale experten is er gekozen om met Planet-eco in zee te gaan.


  Speel je met het idee om een zonneboiler te laten plaatsen en ben je geïnteresseerd in deze samenaankoop, dan kan je:


  - dit geheel vrijblijvend aangeven door een mail te sturen naar info@planet-eco.be of mieke.grillet@interleuven.be 


  - deelnemen aan één van de twee infoavonden waarbij Interleuven samen met de installateur Planet-eco, een toelichting zal geven 


  over het gekozen zonnesysteem.


  Deze infoavonden gaan door op

  • 6 september in de raadszaal van het gemeentehuis van Lubbeek, Gellenberg 16.  


  • 10 september in de grote zaal (2de verdiep) van het Vrijetijdscentrum De Mena, Provinciebaan 2 te Rotselaar.


  Beide informatieavonden starten om 19.30 u.

  Sfeerbeelden van infoavond op 6 september in Lubbeek.

 • Primavera 9 en 10 maart te Ninove.

  Tijdens het primavera weekend, met op zondag het jaarlijkse kevertreffen, zal onze winkel open zijn van 14u tot 17u.

  Planet-eco Ninove, Marktstraat 1, 054/243809

  Batibouw 2013

  Brussel van 21 februari tot 3 maart op de Heizel

  Zoals ieder jaar staan wij dit jaar weer op Batibouw in paleis 10, de plaats waar duurzame energietechnieken worden voorgesteld. Graag verwelkomen wij u om onze nieuwste energietechnieken voor uw huis of nieuwbouw voor te stellen. Tot dan!

  Bouwbeurs te Wieze 2013

  Oktoberhallen van 25 januati tot 3 februari

  Bezoek ons op de Bouwbeurs te Wieze van  25 jan t/m 3 feb. Dé toonaangevende beurs voor bouw, binnenhuis, tuin, immo en wellness uit de regio. 


  Kaarten zijn gratis te bekomen in onze winkel te Ninove of te downloaden via de website www.bouwbeurswieze.be .

  Bouwsalon

  Bouwbeurs Florahallen, Aalst 


  Vanaf donderdag 15 november tot zondag 18 november wordt er na 15 jaar opnieuw een bouwbeurs georganiseerd in de Florahallen te Aalst. 


  Uiteraard mag Planet-eco hier niet ontbreken.


  Kom langs en informeer je bij onze stand hoe wij je kunnen helpen je energiefactuur te doen dalen! 


  Vraag uw gratis kaarten aan via info@planet-eco.be.


 • Batibouw 2012

  Van 1 tot en met 11 maart ging de grootste bouwbeurs van België door. 


  Voor Planet-eco was het een uitdaging om een eerste keer hieraan deel te nemen. Vol goede moed hebben we ons op dit onbekend terrein begeven. Gaat er veel interesse zijn? Welke energiebesparende producten spreken het meeste aan?Achteraf bekeken was het een enorm succes!


  Er was een enorme opkomst!


  Door de stijging van de subsidie van de netbeheerder was de interesse in zonneboilers groot. Ook de warmtepompen zijn zeer populair !


  Maar we zijn vooral aangenaam verrast dat de zonnepanlen ook nog steeds de aandacht trekken. Vooral onze Azur 2P panelen en inbouwpanelen hebben veel interesse opgewekt.

  We mogen spreken van een geslaagde eerste editie!


  Bedankt iedereen!


 • Wooninfobeurs Wemmel

  Op zondag 6 mei kan je ons terugvinden op de Wooninfobeurs in Wemmel. Dit van 11u tot 18u.


  Kom langs en informeer je over welke technologie; warmtepomp, concensatieketel, zonnepanelen, zonneboiler, het interessantste is voor u om uw energiefactuur te doen dalen.


  Waar : GC De Zandloper, Kaasmarkt 75, 1780 Wemmel


  Wanneer : zondag 6 mei 2012 van 11u tot 18u.

  Carnaval Ninove

  "Mag het ééns wat anders en wat zotter zijn ?!"


  Onder dat motto hadden we ons weer ingeschreven op de Carvalstoet van Ninove op 26 februari 2012.


Vraag vrijblijvend uw offerte aan!