Gascondensatieketel

Een milieuvriendelijke en energiebesparende manier

Een stuk efficiënter dan een traditionele ketel.

Een gascondensatieketel recupereert de energie uit de rookgassen. Energie die anders gewoon verloren gaat via de schouw. Bovendien zijn zo’n ketels vandaag heel compact, zorgen ze voor een groot warmtecomfort en halen ze maximaal rendement.

De voordelen van een gascondensatieketel

 1. Laag verbruik
 2. Hoog rendement
 3. Compact design
 • slide
 • De verdere voordelen van een gascondensatieketel

  Altijd voldoende warm water

  Milieuvriendelijk door lage CO2- en NOx-uitstoot

  Extra geluidsisolatie

  Gebruiksvriendelijk


 • Hoe werkt een gascondensatieketel?

  Bij de verbanding van aardgas komen rookgassen vrij. Die bevatten waterdamp waarin dus veel energie zit. De gascondensatieketel recupereert die waterdamp om je huis en je water te verwarmen. Om je een idee te geven: in een oude ketel loopt de temperatuur van de rookgassen soms op tot 250 °C. In een moderne ketel is dat 130 °C. In een gascondensatieketel amper 50 °C. Reken zelf maar uit hoeveel energie er anders via de schouw verloren zou gaan.

  O ja, al onze gascondensatieketels dragen het label HR TOP. Een kwaliteitslabel dat voldoet aan de Europese richtlijnen voor een optimaal hoogrendement.

 • Premies?

  1. Premies van de netbeheerder

  De Vlaamse netbeheerders geven een premie tot 800 euro voor beschermde afnemers, klanten die het sociaal tarief voor elektriciteit en aardgas genieten. Raadpleeg uw netwerkbeheerder voor de juiste ondersteuning.

  2. Premies van de gemeenten

  Vele gemeenten geven aanvullende premies bij installatie van een condensatieketel. De hoogte van de premies en de specifieke voorwaarden kunnen sterk variëren van gemeente tot gemeente. Informeer steeds bij uw gemeente naar eventuele premies. Op www.energiesparen.be , de website van het Vlaams Energieagentschap vind je een recent overzicht van alle energiepremies die in een bepaalde gemeente gegeven worden, indien de gemeente dit aan het Vlaams Energieagentschap heeft gemeld.

Alles duidelijk?

 

Neem vandaag nog contact op voor vrijblijvend advies of al uw vragen!

 

Contacteer ons