Zonnepanelen & thuisbatterij

Zonnepanelen van Planet-eco

- Bespaar op uw energierekening met zonnepanelen van Planet-eco -

 

Als ervaren specialisten in zonnepanelen bieden wij hoogwaardige zonnepaneleninstallaties aan die passen bij uw energiebehoeften en budget.

 

Met onze zonnepanelen kunt u niet alleen uw energierekening verlagen, maar ook bijdragen aan een schonere en duurzamere toekomst.

 

Of u nu op zoek bent naar zonnepanelen voor uw huis of bedrijf, wij hebben de oplossingen die u nodig heeft.

 

zonnepanelen

Bespaar op uw energierekening met zonnepanelen van Planet-eco

Uw partner voor duurzame energie in de regio Ninove en omstreken

 

thuisbatterij

Extra optie: thuisbatterij

Als extra optie bieden wij ook thuisbatterijen aan, zodat u de opgewekte energie kunt opslaan en gebruiken wanneer u deze nodig heeft.

 

Dit betekent dat u ook buiten de zonuren van uw zonnepanelen kunt genieten van uw groene energie.

 

Komt u graag meer te weten? Plan een vrijblijvende afspraak in om samen de mogelijkheden te bespreken.

 

Hoe verloopt het installatieproces bij Planet-eco?

 

 1. Is uw woning geschikt voor zonnenpanelen?
 

Het startpunt is controleren of uw dak geschikt is voor het dragen van zonnepanelen. Is dit niet het geval? Dan gaan wij op zoek naar een alternatieve opstelling op een ander gebouw, car port, tuinhuis ... Onze adviseurs helpen u graag bij dit proces.

 

 2. Afspraak inplannen bij Planet-eco

 

Plan uw afspraak online in bij één van onze adviseurs. U heeft keuze uit verschillende opties: eerste telefonisch kennismaking, een videocall, bezoek bij ons op kantoor of een thuisbezoek. 

 

 3. Offertevoorstel op maat

 

Op basis van de eerste kennismaking en verworven informatie bezorgen wij u een offertevoorstel op maat van uw noden. Wij zijn zeer transparant en staan steeds voor u klaar zodat u met een gerust hart een beslissing kan nemen.

 

 4. De installateur komt langs

 

Wij komen voor de installatie al eens langs voor een technische controle en nauwkeurige opmeting. Wanneer alles technisch in orde is, kan van start gegaan worden met het installeren van de zonnepanelen (en/of thuisbatterij).

 

 5. Vlotte afhandeling

 

Na het installeren van de zonnepanelen dient er onafhankelijke een keurder langs te komen. Eens de installatie gekeurd, maken wij melding bij de netbeheerder en bezorgen wij de nodige attesten voor het indienen van eventuele subsidies.

 

FAQ Zonnepanelen

 • Wat zijn de voor- en nadelen van zonnepanelen?

  Zonnepanelen hebben zowel voor- als nadelen. Wij bespreken alle details over nadelen zoals de invloed van digitale meters, praktische uitdagingen bij platte dak installaties en verminderde piekprestaties bij oost-west georiënteerde panelen. Maar ook de voordelen van zonnepanelen zoals het positief effect op jouw portemonnee, alsook ook op onze planeet.

  Ontdek alles over de voor- en nadelen over zonnepanelen.

 • Wat kosten zonnepanelen?

  Wat zonnepanelen kosten is afhankelijk van heel wat factoren zoals: het type zonnepanelen, nodige technische aanpassingen, de locatie waar de zonnepanelen moeten komen (plat/hellend dak) ...

  >> Lees hier alle details over wat zonnepanelen kosten.

 • Wat is het rendement van zonnepanelen?

  Zelfs na recente veranderingen in subsidies voor zonnepanelen en de terugdraaiende teller, loont het rendement van zonnepanelen nog steeds. Het rendement van zonnepanelen bedraagt gemiddeld gemiddeld 326 kWh/maand.

  >> Ontdek alles over he rendement van zonnepanelen, terugverdientijd en de besparingen van zonnepanelen.

 • Premie en subsidies voor zonnepanelen in 2024

  Kan je in 2024 nog een premie of subsidie aanvragen voor het installeren van zonnepanelen? In 2024 kan je geen premie aanvragen voor zonnepanelen dat geplaatst en gekeurd zijn na 31 december 2023.

 • Kan ik zonnepanelen combineren met een thuisbatterij?

  Ja, dat kan. Door zonnepanelen te combineren met een thuisbatterij kunt u tot 60-80% van uw eigen geproduceerde elektriciteit verbruiken, in plaats van 30-40%. Dit maakt u minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. De prijs van een thuisbatterij ligt gemiddeld tussen 4.500 en 10.000 euro, afhankelijk van de opslagcapaciteit.

  >>Lees hier alle details over thuisbatterijen.

 • Wat is de investeringspremie voor zonnepanelen?

  Sinds 1 januari 2022 kunnen personen die zonnepanelen laten plaatsen door een gecertificeerde installateur, in aanmerking komen voor een eenmalige premie van maximaal 750 euro van netbeheerder Fluvius. Voor beschermde afnemers kan de maximale premie oplopen tot 900 euro. De gemiddelde terugverdientijd van een installatie met zonnepanelen bedraagt 4 tot 5 jaar.

 • Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

  Dat hangt af van verschillende factoren, waaronder de oriëntatie van uw dak, de hellingshoek, de hoeveelheid schaduw, en de stabiliteit van het dak. Het kan al interessant zijn om zonnepanelen te plaatsen vanaf 10m² zonrijke dakoppervlakte.


 • Moet je zonnepanelen onderhouden?

  Een veelgestelde vraag is of zonnepanelen onderhoud nodig hebben. Het korte antwoord is ja. Regelmatig onderhoud van je zonnepanelen zorgt ervoor dat ze optimaal blijven presteren.

 • Wat is het verschil tussen glas-glas en glas-folie zonnepanelen?

  Glas-glas en glas-folie verwijzen naar de opbouw van de zonnepanelen. Glas-glas zonnepanelen bestaan uit een glaslaag, een laag zonnecellen en nog een glaslaag. Ze zijn zeer betrouwbaar, hebben een lange levensduur en behouden hun energie-efficiëntie vanwege hun bijna onbestaande degradatie. Glas-folie zonnepanelen zijn goedkoper en wegen minder dan de glas-glas versie. Hun vermogensgarantie ligt hoog maar iets lager dan de glas-glas zonnepanelen. We durven stellen dat meer dan 90% van de wereldwijd geplaatste zonnepanelen glas-folie zijn.


Vraag je gratis offerte aan
 

*
*
*
*

 

Wat onze klanten zeggen

 

Bespaar op uw energierekening met zonnepanelen van Planet-eco

Uw partner voor duurzame energie in de regio Ninove en omstreken