Zonnepanelen & thuisbatterij

Zonnepanelen van Planet-eco

- Bespaar op uw energierekening met zonnepanelen van Planet-eco -

 

Als ervaren specialisten in zonnepanelen bieden wij hoogwaardige zonnepaneleninstallaties aan die passen bij uw energiebehoeften en budget.

 

Met onze zonnepanelen kunt u niet alleen uw energierekening verlagen, maar ook bijdragen aan een schonere en duurzamere toekomst.

 

Of u nu op zoek bent naar zonnepanelen voor uw huis of bedrijf, wij hebben de oplossingen die u nodig heeft.

 

zonnepanelen

Bespaar op uw energierekening met zonnepanelen van Planet-eco

Uw partner voor duurzame energie in de regio Ninove en omstreken

 

thuisbatterij

Extra optie: thuisbatterij

Als extra optie bieden wij ook thuisbatterijen aan, zodat u de opgewekte energie kunt opslaan en gebruiken wanneer u deze nodig heeft.

 

Dit betekent dat u ook buiten de zonuren van uw zonnepanelen kunt genieten van uw groene energie.

 

Komt u graag meer te weten? Plan een vrijblijvende afspraak in om samen de mogelijkheden te bespreken.

 

Hoe verloopt het installatieproces bij Planet-eco?

 

 1. Is uw woning geschikt voor zonnenpanelen?
 

Het startpunt is controleren of uw dak geschikt is voor het dragen van zonnepanelen. Is dit niet het geval? Dan gaan wij op zoek naar een alternatieve opstelling op een ander gebouw, car port, tuinhuis ... Onze adviseurs helpen u graag bij dit proces.

 

 2. Afspraak inplannen bij Planet-eco

 

Plan uw afspraak online in bij één van onze adviseurs. U heeft keuze uit verschillende opties: eerste telefonisch kennismaking, een videocall, bezoek bij ons op kantoor of een thuisbezoek. 

 

 3. Offertevoorstel op maat

 

Op basis van de eerste kennismaking en verworven informatie bezorgen wij u een offertevoorstel op maat van uw noden. Wij zijn zeer transparant en staan steeds voor u klaar zodat u met een gerust hart een beslissing kan nemen.

 

 4. De installateur komt langs

 

Wij komen voor de installatie al eens langs voor een technische controle en nauwkeurige opmeting. Wanneer alles technisch in orde is, kan van start gegaan worden met het installeren van de zonnepanelen (en/of thuisbatterij).

 

 5. Vlotte afhandeling

 

Na het installeren van de zonnepanelen dient er onafhankelijke een keurder langs te komen. Eens de installatie gekeurd, maken wij melding bij de netbeheerder en bezorgen wij de nodige attesten voor het indienen van eventuele subsidies.

 

FAQ Zonnepanelen

 • Kan ik zonnepanelen combineren met een thuisbatterij?

  Ja, dat kan. Door zonnepanelen te combineren met een thuisbatterij kunt u tot 60-80% van uw eigen geproduceerde elektriciteit verbruiken, in plaats van 30-40%. Dit maakt u minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. De prijs van een thuisbatterij ligt gemiddeld tussen 4.500 en 10.000 euro, afhankelijk van de opslagcapaciteit.

 • Wat is de investeringspremie voor zonnepanelen?

  Sinds 1 januari 2022 kunnen personen die zonnepanelen laten plaatsen door een gecertificeerde installateur, in aanmerking komen voor een eenmalige premie van maximaal 750 euro van netbeheerder Fluvius. Voor beschermde afnemers kan de maximale premie oplopen tot 900 euro. De gemiddelde terugverdientijd van een installatie met zonnepanelen bedraagt 4 tot 5 jaar.

 • Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

  Dat hangt af van verschillende factoren, waaronder de oriëntatie van uw dak, de hellingshoek, de hoeveelheid schaduw, en de stabiliteit van het dak. Het kan al interessant zijn om zonnepanelen te plaatsen vanaf 10m² zonrijke dakoppervlakte.


 • Wat is het verschil tussen glas-glas en glas-folie zonnepanelen?

  Glas-glas en glas-folie verwijzen naar de opbouw van de zonnepanelen. Glas-glas zonnepanelen bestaan uit een glaslaag, een laag zonnecellen en nog een glaslaag. Ze zijn zeer betrouwbaar, hebben een lange levensduur en behouden hun energie-efficiëntie vanwege hun bijna onbestaande degradatie. Glas-folie zonnepanelen zijn goedkoper en wegen minder dan de glas-glas versie. Hun vermogensgarantie ligt hoog maar iets lager dan de glas-glas zonnepanelen. We durven stellen dat meer dan 90% van de wereldwijd geplaatste zonnepanelen glas-folie zijn.


Vraag je gratis offerte aan
 

*
*
*
*

Tevreden klanten

Bespaar op uw energierekening met zonnepanelen van Planet-eco

Uw partner voor duurzame energie in de regio Ninove en omstreken