Zonnepanelen

Zonnepanelen van Planet-eco

- Bespaar op uw energierekening met zonnepanelen van Planet-eco -

 

Als ervaren specialisten in zonnepanelen bieden wij hoogwaardige zonnepaneleninstallaties aan die passen bij uw energiebehoeften en budget.

 

Met onze zonnepanelen kunt u niet alleen uw energierekening verlagen, maar ook bijdragen aan een schonere en duurzamere toekomst.

 

Of u nu op zoek bent naar zonnepanelen voor uw huis of bedrijf, wij hebben de oplossingen die u nodig heeft.

 

zonnepanelen

 

 

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Steeds meer mensen kiezen voor zonne-energie als hernieuwbare energiebron. Solar zonnepanelen kunnen een duurzame en kosteneffectieve oplossing zijn, maar het is belangrijk om beide kanten van de medaille te bekijken. We bekijken wat de voordelen en de potentiële nadelen zijn van zonnepanelen aanschaffen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

 

Voordelen van zonnepanelen

  1. Besparing op elektriciteitskosten
  2. Duurzame energiebron
  3. Vermindering van CO2 uitstoot
  4. Snelle terugverdientijd (ongeveer 5 à 8 jaar)
  5. Waardevermeerdering van je woning
  6. Onafhankelijkheid en betrouwbaarheid

Wil je meer weten over de voor- en nadelen van zonnepanelen installeren en hoe deze kunnen worden geoptimaliseerd voor jouw specifieke situatie? Lees ons uitgebreid overzicht van alle voor- en nadelen van zonnepanelen en maak een weloverwogen keuze voor jouw specifieke situatie.

Bespaar op uw energierekening met zonnepanelen van Planet-eco

Uw partner voor duurzame energie in regio Ninove en omstreken

thuisbatterij

Extra optie: thuisbatterij

Als extra optie bieden wij ook thuisbatterijen aan, zodat u de opgewekte energie kunt opslaan en gebruiken wanneer u deze nodig heeft.

 

Dit betekent dat u ook buiten de zonuren van uw zonnepanelen kunt genieten van uw groene energie.

 

Komt u graag meer te weten? Plan een vrijblijvende afspraak in om samen de mogelijkheden te bespreken.

 

 

 

Wat kost het om zonnepanelen te plaatsen?

Ben je geïnteresseerd in het plaatsen van zonnepanelen? Dan ben je wellicht ook nieuwsgierig naar het totale kostenplaatje van de installatie. Wat zonnepanelen kosten is afhankelijk van heel wat factoren zoals: het type zonnepanelen, nodige technische aanpassingen, de locatie waar de zonnepanelen moeten komen (plat/hellend dak), ... Wat kun je verwachten bij het uitrollen van dit groene intitiatief?

 

Initiële investering

 

Het aanschaffen van zonnepanelen is een investering die zichzelf op de lange termijn terugbetaalt. Het is echter niet zo eenvoudig om een vaste prijs te plakken op zonnepanelen. Alles hangt af van het type paneel, de plaatsing, de omvormer. Als richtprijs nemen we doorgaans ongeveer €120/paneel*.

 

*Deze prijs is exclusief de plaatsingskosten, kosten voor het materiaal en exclusief btw.

 

Deze berekening is een zeer ruwe schatting, voor een prijsschatting voor jouw specifieke situatie van kan je vrijblijvend een afspraak inplannen of offerte aanvragen bij één van onze adviseurs.

 

Periodiek onderhoud

 

Over het algemeen zijn de kosten voor het onderhouden van zonnepanelen vrij laag. De meeste bedrijven bieden servicecontracten aan die variëren afhankelijk van de grootte van je zonne-energiesysteem en de complexiteit van de installatie. Gemiddeld zul je moeten denken aan een bedrag tussen de 100 en 250 euro per jaar voor een periodieke inspectie en schoonmaak. Dit is vaak geld dat je snel terugverdient door de verhoogde efficiëntie van je zonnepanelen dankzij een grondige schoonmaakbeurt.

 

 

zonnepanelen

 

 

Hoe verloopt het installatieproces bij Planet-eco?

 

 1. Is uw woning geschikt voor zonnenpanelen?
 

Het startpunt is controleren of uw dak geschikt is voor het dragen van zonnepanelen. Is dit niet het geval? Dan gaan wij op zoek naar een alternatieve opstelling op een ander gebouw, car port, tuinhuis ... Onze adviseurs helpen u graag bij dit proces.

 

 2. Afspraak inplannen bij Planet-eco

 

Plan uw afspraak online in bij één van onze adviseurs. U heeft keuze uit verschillende opties: eerste telefonisch kennismaking, een videocall, bezoek bij ons op kantoor of een thuisbezoek. 

 

 3. Offertevoorstel op maat

 

Op basis van de eerste kennismaking en verworven informatie bezorgen wij u een offertevoorstel op maat van uw noden. Wij zijn zeer transparant en staan steeds voor u klaar zodat u met een gerust hart een beslissing kan nemen.

 

 4. De installateur komt langs

 

Wij komen voor de installatie al eens langs voor een technische controle en nauwkeurige opmeting. Wanneer alles technisch in orde is, kan van start gegaan worden met het installeren van de zonnepanelen (en/of thuisbatterij).

 

 5. Vlotte afhandeling

 

Na het installeren van de zonnepanelen dient er onafhankelijke een keurder langs te komen. Eens de installatie gekeurd, maken wij melding bij de netbeheerder en bezorgen wij de nodige attesten voor het indienen van eventuele subsidies.

 

 

 

FAQ Zonnepanelen

  • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

    Dit is wellicht één van de meest voorkomende vragen die mensen stellen wanneer ze op het punt staan om zonnepanelen te kopen. We helpen je graag bij het bepalen van het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt voor jouw huis. Met behulp van onderstaande aspecten om rekening mee te houden kan je reeds een inschatting maken van hoeveel panelen je nodig hebt, maar een ervaren installateur zal je een nauwkeurige berekening kunnen bezorgen bij de aanvraag van je offerte voor zonnepanelen.

    Stap 1: begrijp je energieverbruik

    Stap 2: bereken het vermogen van je zonnepanelen

    Stap 3: Plan je installatie

  • Wat is het rendement van zonnepanelen?

    Zelfs na recente veranderingen in subsidies voor zonnepanelen en de terugdraaiende teller, loont het rendement van zonnepanelen nog steeds. Het rendement van zonnepanelen bedraagt gemiddeld gemiddeld 326 kWh/maand.

    Factoren die het rendement beïnvloeden

    >> Locatie

    >> Kwaliteit

    >> Installatie

    >> Terugverdientijd

    >> Ontdek alles over het rendement van zonnepanelen, terugverdientijd en de besparingen van zonnepanelen.

  • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in 2024?

    Sinds 1 januari 2024 kan je geen premie of subsidie meer aanvragen voor het installeren van zonnepanelen. Voor velen klinkt dat als een flinke domper, vooral omdat zonnepanelen als dure investering worden gezien. Maar als we kijken naar het grotere plaatje, zijn de kosten van een zonnepaneleninstallatie de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald, terwijl de kwaliteit en het rendement juist zijn toegenomen.

  • Kan ik zonnepanelen combineren met een thuisbatterij?

    Ja, dat kan. Door zonnepanelen te combineren met een thuisbatterij kunt u tot 60-80% van uw eigen geproduceerde elektriciteit verbruiken, in plaats van 30-40%. Dit maakt u minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. De prijs van een thuisbatterij ligt gemiddeld tussen 4.500 en 10.000 euro, afhankelijk van de opslagcapaciteit.

    >>Lees hier alle details over thuisbatterijen.

  • Wat is de investeringspremie voor zonnepanelen?

    Sinds 1 januari 2022 kunnen personen die zonnepanelen laten plaatsen door een gecertificeerde installateur, in aanmerking komen voor een eenmalige premie van maximaal 750 euro van netbeheerder Fluvius. Voor beschermde afnemers kan de maximale premie oplopen tot 900 euro. De gemiddelde terugverdientijd van een installatie met zonnepanelen bedraagt 4 tot 5 jaar.

  • Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

    Dat hangt af van verschillende factoren, waaronder de oriëntatie van uw dak, de hellingshoek, de hoeveelheid schaduw, en de stabiliteit van het dak. Het kan al interessant zijn om zonnepanelen te plaatsen vanaf 10m² zonrijke dakoppervlakte.


  • Moet je zonnepanelen onderhouden?

    Een veelgestelde vraag is of zonnepanelen onderhoud nodig hebben. Het korte antwoord is ja. Regelmatig onderhoud van je zonnepanelen zorgt ervoor dat ze optimaal blijven presteren.

    • Je panelen reinigen
    • Je panelen controleren op schade
    • De bekabeling nakijken
  • Wat is het verschil tussen glas-glas en glas-folie zonnepanelen?

    Glas-glas en glas-folie verwijzen naar de opbouw van de zonnepanelen. Glas-glas zonnepanelen bestaan uit een glaslaag, een laag zonnecellen en nog een glaslaag. Ze zijn zeer betrouwbaar, hebben een lange levensduur en behouden hun energie-efficiëntie vanwege hun bijna onbestaande degradatie. Glas-folie zonnepanelen zijn goedkoper en wegen minder dan de glas-glas versie. Hun vermogensgarantie ligt hoog maar iets lager dan de glas-glas zonnepanelen. We durven stellen dat meer dan 90% van de wereldwijd geplaatste zonnepanelen glas-folie zijn.


Vraag je gratis offerte aan
 

*
*
*
*

 

Wat onze klanten zeggen

 

Bespaar op uw energierekening met zonnepanelen van Planet-eco

Uw partner voor duurzame energie in de regio Ninove en omstreken