Zonnepanelen

Stroom van eigen kweek!

Met de zon zijn we nog even zoet. En dat is goed nieuws voor je energiefactuur. Zonnepanelen op je dak zetten het zonlicht om in gratis elektriciteit. En weet je wat? De zon moet daar eigenlijk niet al te fel voor schijnen. Dus zelfs als het bewolkt is, bespaar je met zonnepanelen op je energiefactuur.

En belangrijk: Planet-eco is LG Pro Partner. Wat zoveel wil zeggen als: 25 jaar garantie op je zonnepanelen én hun rendement.

 1. Zonne-energie is onuitputtelijk en heel krachtig: wacht niet langer en zet deze energie om in kostbare elektriciteit voor eigen gebruik!
 2. Verhoog je opbrengsten van zonnepanelen door gebruikt te maken van batterij-opslagsystemen: je verbruikt ’s avonds wat overdag wordt opgeslaan
 3. Kies voor de oplossing met de grootste impact op jouw ecologische foottprint: eigen opgewekte stroom
 • slide
 • slide
 • Hoe werken zonnepanelen eigenlijk?

  We houden het simpel, beloofd. In zonlicht zitten fotonen. De fotovoltaïsche cellen in zonnepanelen zetten de energie van die fotonen om in elektriciteit. Een omvormer zet die elektriciteit om in wisselstroom.

  Dat is de klassieke elektriciteit die uit het stopcontact komt. Wek je te veel stroom op, dan stockeer je die op het elektriciteitsnet – tegen een zogenaamd prosumententarief. Tenzij je een thuisbatterij laat installeren natuurlijk.

 • Kan iedereen zonnepanelen installeren?

  Het korte antwoord: ja. Het lange antwoord: ja, maar. Belangrijk is dat je een geschikt dak hebt – no stress, dat checken wij voor jou. Alle daken met een oriëntatie tussen oost en west zijn perfect. Het maakt zelfs niet uit of je een plat of hellend dak hebt.

 • Ligt je dak soms in de schaduw?

  Dan berekent Planet-eco welke invloed dat heeft op het rendement van je zonnepanelen.

 • Heb je geen geschikt dak?

  Dan kan je nog altijd zonnepanelen in je tuin plaatsen. Of via een gevelcontructie. Let wel: vaak heb je daarvoor dan een bouwvergunning nodig. Ga dat eerst even na bij je gemeente.

Overtuigd?

Contacteer ons nu voor een vrijblijvend plaatsbezoek! We adviseren je graag met eerlijk en duurzaam advies.

 

CONTACTEER ONS

Onze realisaties