Zonnepanelen Aalst

Zonnepanelen Aalst

Als je overweegt om zonnepanelen te installeren in Aalst, heb je waarschijnlijk enkele vragen over de terugverdientijd, garanties, geschiktheid van je dak en het aantal benodigde zonnepanelen. Op deze pagina beantwoorden we enkele van de meest gestelde vragen om je te helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing.

Maak een afspraak

De voordelen van zonnepanelen te Aalst

 

Zonnepanelen bieden tal van voordelen voor huiseigenaren en bedrijven in Aalst die willen investeren in duurzame energie. Door deze voordelen in overweging te nemen, krijg je een beter beeld van de positieve impact die zonnepanelen kunnen hebben op je leven, je financiën en het milieu.

 
 • Duurzame energiebron: Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit, wat een milieuvriendelijke en duurzame energiebron is.

 • Verlaging van energiekosten: Door zonne-energie op te wekken, verminder je je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet en bespaar je op je energierekening.

 • Verhoging van de woningwaarde: Zonnepanelen kunnen de waarde van je huis verhogen door de energie-efficiëntie te verbeteren.

 • Minder CO2-uitstoot: Door gebruik te maken van zonne-energie, verlaag je jouw CO2-uitstoot en draag je bij aan de vermindering van de opwarming van de aarde.

 • Onafhankelijkheid van energiebedrijven: Met zonnepanelen ben je minder afhankelijk van energieleveranciers en hun prijsschommelingen.

 • Lange levensduur: Zonnepanelen hebben een lange levensduur, meestal tussen de 25 en 30 jaar, wat zorgt voor een goede investering op lange termijn.

 

Maak een afspraak

 

De types zonnepanelen op een rij

Bij het kiezen van zonnepanelen voor je woning of bedrijfspand zijn er verschillende soorten om uit te kiezen, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. In de onderstaande tabel vergelijken we de drie meest voorkomende types zonnepanelen - monokristallijn, polykristallijn en dunne-film - op basis van rendement, levensduur, kosten en esthetiek.

 

Soort zonnepaneel Rendement Levensduur Kosten Esthetiek Geschikt voor
Monokristallijn Hoog 25-30 jaar Hoog Zwart Schuin dak, beperkte ruimte
Polykristallijn Gemiddeld 25-30 jaar Gemiddeld Blauw Schuin dak, grotere ruimte
Dunne-film Laag 15-20 jaar Laag Diverse kleuren Plat dak, flexibele oppervlakken

 

Veelgestelde vragen over zonnepanelen in Aalst:

 • Wat is de terugverdientijd voor zonnepanelen in Aalst?

  De terugverdientijd voor zonnepanelen in Aalst varieert afhankelijk van de grootte van de installatie, het type zonnepanelen en de beschikbare subsidies en premies. Gemiddeld ligt de terugverdientijd tussen de 7 en 10 jaar.

 • Hoe zit het met de garantie op zonnepanelen en installatie?

  De garantie op zonnepanelen en installatie varieert per fabrikant en installateur. Over het algemeen bieden fabrikanten een productgarantie van 10 tot 25 jaar op de zonnepanelen en een vermogensgarantie van 25 jaar. Installateurs bieden meestal een garantie van 1 tot 10 jaar op hun werk.

 • Kan ik zonnepanelen installeren op een plat dak in Aalst?

  Ja, zonnepanelen kunnen op een plat dak worden geïnstalleerd. In dit geval worden de panelen vaak op speciale montagesystemen geplaatst die ervoor zorgen dat ze onder de juiste hellingshoek staan om optimaal zonlicht op te vangen.

 • Moet ik mijn dak versterken voor de installatie van zonnepanelen?

  In de meeste gevallen is het niet nodig om je dak te versterken voor de installatie van zonnepanelen. Tijdens de technische inspectie zal de installateur de draagkracht van je dak controleren en indien nodig aanbevelingen doen voor versterking.

 • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor mijn woning?

  Het aantal benodigde zonnepanelen hangt af van je energieverbruik en de beschikbare ruimte op je dak. Een gemiddeld huishouden in Ninove heeft ongeveer 12 tot 16 zonnepanelen nodig om aan hun energiebehoefte te voldoen. Je installateur kan je helpen bij het bepalen van het juiste aantal panelen voor jouw situatie.

Wij zijn ook actief voor het plaatsen van zonnepanelen in de regio's: Aalst, Aflligem, Ninove en omstreken.

Nog vragen over onze dienstverlening?

Maak een afspraak