Micro-WKK

Micro WKK, een mooi alternatief?

Voluit: micro-warmtekrachtkoppeling. Of micro-warmtekrachtinstallatie. Het is een nieuwe type cv-ketel dat naast warmte ook elektriciteit produceert via een ingebouwde stirlingmotor. In Nederland kom je het ook wel eens tegen als HRe-ketel. Een hoogrendementsketel, met de extra e van elektriciteit.

Ja, hij gebruikt iets meer gas dan een klassieke gasketel. Maar je krijgt dus wel gratis elektriciteit in de plaats.

De voordelen van een micro-wkk?

 1. Extra energiebesparing
 2. Perfect te combineren met zonneboilers en zonnepanelen
 3. Je stoot minder CO2 uit
 • slide
 • Andere voordelen van de micro-wkk

  Je wekt je eigen elektriciteit op

  Even groot als een klassieke gascondensatieketel

  Vraag je subsidie – warmtekrachtcertificaat – aan de VREG.

 • Wat is het?

  Een micro-WKK is de nieuwste generatie gasketels, en wordt in Nederland de HRe-ketel genoemd. Een hoogrendementsketel die ook elektriciteit produceert!

 • Hoe werkt een micro-wkk?

  Juist zoals bij een gewone gasketel sluiten we een micro-wkk aan op de gasleiding. De stirlingmotor zet het gas om in elektriciteit. Met de warmte die daarbij vrijkomt, warmt je ketel je huis en water op. Produceer je te veel stroom, dan voert de ketel die terug naar het elektriciteitsnet.

 • Premies?

  Bij de plaatsing van een Micro-WKK ontvangt u warmtekrachtcertificaten van de Vlaamse Regulator voor de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG) voor de geproduceerde energie. De waarde van zo'n certificaat is marktafhankelijk. (met een vaste minimumprijs van 27 euro per 1000 kWh bespaarde primaire energie) Meer specifieke informatie kan u vinden op www.vreg.be of u belt naar de Vlaamse infolijn voor energie op het nummer 1700. (elke werkdag van 9u. tot 19u.)

Overtuigd?

 

Contacteer ons nu voor een vrijblijvend plaatsbezoek! We adviseren je graag met eerlijk en duurzaam advies.

 

CONTACTEER ONS