Zonnepanelen voor bedrijven

Zonnepanelen voor bedrijven

 

In de afgelopen jaren is duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp geworden, ook voor bedrijven. Een van de manieren waarop bedrijven kunnen bijdragen aan een duurzamere wereld is door het gebruik van zonnepanelen. Het installeren van zonnepanelen kan niet alleen bijdragen aan een groenere toekomst, maar het kan ook financiële voordelen opleveren voor ondernemingen.

 

 

Waarom investeren in zakelijke zonnepanelen?

 

Ben jij een ondernemer en wil je jouw bedrijf duurzamer en groener maken naar de toekomst toe? Dan is investeren in zonnepanelen voor jouw bedrijf een slimme zet. Zonnepanelen kopen voor je bedrijf biedt niet alleen grote milieuvriendelijke voordelen, maar ze kunnen ook je energierekening aanzienlijk verlagen en je bedrijf een modern, groen imago geven. Zo maak je jouw firma ook ineens futureproof!

 

Fiscaal voordeel

 

Wist je dat zonnepanelen voor bedrijven ook fiscale voordelen met zich meebrengen? Je kunt profiteren van de investeringsaftrek, waarbij een deel van de investering in zonnepanelen in mindering kan worden gebracht op je belastbare winst. Dit maakt de overstap naar zonne-energie nog aantrekkelijker en financieel haalbaar.

 

 

Bespaar op uw energierekening zonnepanelen van Planet-eco

Uw partner voor duurzame energie in de regio Ninove en omstreken

Zonnepanelen voor bedrijven

Welke bedrijfsdaken zijn geschikt voor zonnepanelen?

Niet elk dak is geschikt voor zonnepanelen, maar de meeste bedrijfsdaken bieden wel mogelijkheden. Een aantal factoren die bepalen of jouw dak geschikt is:

 

 • Oriëntatie en helling: idealiter zijn daken gericht naar het zuiden met een helling van 30 graden.
 • Dakoppervlakte: hoe groter het dak, hoe meer zonnepanelen je kunt plaatsen.
 • Dakmateriaal: platte daken of daken met stevige materialen zoals staal of beton zijn meestal het beste, omdat deze een stevige basis bieden.

 

Onze experts bij Planet-eco komen graag ter plaatse kijken of jouw bedrijfsdak geschikt is voor zonnepanelen.

​​​​​​​

 

Is een zakelijke of industriële plaatsing wel mogelijk?

Hierover kunnen we kort en duidelijk zijn. Ja, zakelijke en industriële plaatsingen zijn absoluut mogelijk en vaak zeer rendabel! Met de expertise van Planet-eco kun je grote oppervlakten efficiënt benutten. We hebben ervaring met diverse soorten bedrijfsdaken, van kantoren tot fabrieken en magazijnen. Onze aanpak is altijd op maat en afgestemd op jouw specifieke energiebehoeften.

 

Wat kosten zonnepanelen voor bedrijfsdaken?

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van het type panelen, de omvormer en de installatiekosten. Gemiddeld kun je rekenen op een prijs van ongeveer €120 per paneel, exclusief BTW en installatiekosten. Voor een exacte kostenraming kun je een vrijblijvende offerte aanvragen bij Planet-eco.

 

Zonnepanelen en Omvormer

 

Naast de zonnepanelen zelf, is een omvormer essentieel voor de werking van je systeem. De kosten hiervoor bedragen gemiddeld zo'n €600, exclusief plaatsingskosten. De omvormer zorgt ervoor dat de opgewekte energie gebruiksklaar is voor jouw bedrijf.

 

Installatiekosten

 

De installatiekosten kunnen sterk variëren op basis van de complexiteit van de installatie. Zaken als dakbedekking, bereikbaarheid van het dak en eventuele aanpassingen in de elektrische zekeringskast spelen hierbij een rol. Onze experts komen graag bij je langs om de situatie grondig te bekijken en een correcte prijs te berekenen.

 

 

 

 

Zonnepanelen voor bedrijven verplicht vanaf 2025?

 

De Vlaamse regering heeft besloten dat grote energieverbruikers vanaf 2025 verplicht zijn om zonnepanelen te installeren. Dit geldt voor bedrijven met een jaarlijks verbruik van 1 GWh of meer per bedrijfssite.

Voor openbare organisaties geldt deze verplichting al bij een lagere afnamedrempel van 250 MWh. Door deze nieuwe verplichting zullen 1.300 overheidsgebouwen en 2.500 bedrijven de stap moeten zetten naar zonne-energie. Planet-eco helpt je graag nu al de nodige stappen te zetten om tijdig in regel te zijn.

 

 

 

Zonnepanelen voor bedrijven

Waarom kiezen voor Planet-eco?

 

Planet-eco is jouw partner voor duurzame energie. Met meer dan 29 jaar ervaring en ruim 6.000 duurzame installaties zijn wij een betrouwbare keuze voor jouw zonne-energieproject. Wij zorgen voor gratis energie uit de natuur en bieden oplossingen op maat, inclusief zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen en gascondensatieketels.

 

Onze Werkwijze

 

 • We analyseren eerst je huidige energieverbruik.
 • Daarna krijg je een eerlijke én duurzame oplossing op maat van jouw energieverbruik.
 • Je ziet je voordeel in je portemonnee, je verbruik en je verminderde CO2-uitstoot.

 

Onze Cijfers

 

 • 7 installatieteams
 • 29 jaar ervaring
 • 6.063 duurzame installaties
 • 4.821.677 bomen geplant
 • 187.584.658 ton CO2 bespaard

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

 • Wat kosten zonnepanelen voor bedrijven?

  De kosten voor zonnepanelen voor bedrijven variëren, maar gemiddeld kun je rekenen op ongeveer €120 per paneel, exclusief BTW en installatiekosten. Voor een gedetailleerde offerte kun je altijd contact met ons opnemen.

 • Heeft een bedrijf recht op een premie voor zonnepanelen?

  Afhankelijk van de locatie en het type installatie, kunnen bedrijven recht hebben op premies voor zonnepanelen. Onze adviseurs helpen je graag met het onderzoeken van de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie.

 • Kunnen bedrijven een subsidie krijgen voor zonnepanelen?

  Ja, bedrijven kunnen in aanmerking komen voor verschillende subsidies en fiscale voordelen bij de aanschaf van zonnepanelen. Dit kan de totale investeringskosten behoorlijk verlagen.

 

Bouw mee aan een schonere planeet met Planet-eco

Met elke duurzame oplossing verlaagt Planet-eco de CO2-uitstoot. Wil jij als duurzame ondernemer ook bijdragen aan een groenere planeet én besparen op je energierekening? Neem dan vandaag nog contact op met Planet-eco voor een vrijblijvend advies en ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Benieuwd naar de voordelen van zonnepanelen voor jouw bedrijf? Plan een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte aan. Ons team van experts staat klaar om je te helpen bij elke stap van het proces.

Vraag je offerte

 

 

*
*
*
*