Warmtepomp

Warmtepompen van Planet-eco

- Bespaar op uw energierekening met "Beste van de test" Daikin warmtepompen -

 

Bent u op zoek naar een duurzame oplossing voor uw verwarmingssysteem? Overweeg dan zeker de aanschaf van een warmtepomp. Dankzij een warmtepomp, kunt u niet alleen uw energierekening verlagen, maar ook bijdragen aan een schonere en duurzamere toekomst.
 

Planet-eco is uw betrouwbare partner voor de installatie van warmtepompen in de ruime omgeving rond Ninove. Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

 

Bespaar op uw energierekening met de "Beste van de test" Daikin warmtepompen bij Planet-eco

Uw partner voor duurzame energie in de regio Ninove en omstreken

daikin warmtepomp bestevandetest testaankoop.png

 


Welke warmtepomp is geschikt voor uw woning?

Onze warmtepompen zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen: lucht-water, lucht-lucht of een combinatie van beiden. Kom hier te weten welke warmtepomp het meest geschikt is voor uw noden.

Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht en zet deze om in warmte voor uw woning via ventiloconvectoren of vloerverwarming. In de zomer is het ook mogelijk om je woning te koelen.

Lucht-lucht warmtepomp

De lucht/lucht-warmtepomp gebruikt de buitenlucht als bron van energie en blaast warme of koude lucht de ruimte in. Dit gebeurt aan de hand van binnenunits aan de wand of in het plafond.   


warmtepomp en airco

Extra voordeel: Airco

 

Wat veel mensen niet weten, is dat de ‘airco’ niets meer of minder is dan een warmtepomp, maar in omgekeerde modus! De warmtepomp verpompt warmte van binnen naar buiten. En zo koel je jouw woning.

 

Een warmtepomp kan zowel verwarmen als koelen. Dit betekent dat je met één systeem het hele jaar door kunt genieten van een optimaal binnenklimaat, ongeacht het seizoen. Kom je graag meer te weten over de mogelijkheden? Plan een afspraak in bij één van onze adviseurs, zij helpen je graag verder.

 

 

Wat zijn de voor- en nadelen van een warmtepomp?

Als je op zoek bent naar manieren om energie te besparen en je ecologische voetafdruk te verkleinen, dan is een warmtepomp wellicht iets voor jou. Maar voor je de beslissing neemt om een warmtepomp te plaatsen, is het belangrijk om eerst een volledig beeld te hebben van de voor- en nadelen van deze innovatieve verwarmingsoplossing.

 

Voordelen van een warmtepomp

  1. De warmtepomp is uiterst energievriendelijk en garandeert een lage energiefactuur
  2. Energie in lucht, aarde en water is onuitputtelijk
  3. De warmtepomp heeft een lange levensduur
  4. De warmtepomp als airco geeft mogelijkheid om het zelfverbruik van zonnepanelen te verhogen
  5. Warmtepompen kunnen zowel voor verwarming als koeling worden gebruikt

Nadelen van een warmtepomp

  1. Afhankelijkheid van buitentemperatuur
  2. Afhankelijkheid van buitentemperatuur

Hoe verloopt het installatieproces bij Planet-eco?

 

 1. Bepalen van het type en de locatie van de warmtepomp
 

Het startpunt is bepalen welk type warmtepomp het meest geschikt is voor uw woning en/of noden. Daarnaast moet de locatie van de binnen- en buitenunits bepaald worden. 

 

 2. Afspraak inplannen bij Planet-eco

 

Plan uw afspraak online bij één van onze adviseurs. U heeft keuze uit verschillende opties: eerste telefonisch kennismaking, een videocall, een bezoek bij ons op kantoor of een thuisbezoek. 

 

 3. Offerte voorstel op maat

 

Op basis van de eerste kennismaking en verworven informatie bezorgen wij u een offerte voorstel op maat van uw noden. Wij zijn zeer transparant en staan steeds voor u klaar zodat u met een gerust hart een beslissing kan nemen.

 

 4. De installateur komt langs

 

Wij komen voor de installatie al eens langs voor een technische controle en nauwkeurige opmeting. Wanneer alles technisch in orde is, kan van start gegaan worden met het installeren van de warmtepomp.

 

 5. Vlotte afhandeling

 

Na het installeren van de warmtepomp zorgen wij ervoor dat de werf proper wordt achtergelaten. 

 

 

Warmtepomp offerte bij Planet-eco

 

Om het juiste type warmtepomp te kiezen is het dus belangrijk om je specifieke behoeften en je woningtype in kaart te brengen. Een gecertificeerde installateur kan je helpen bij het evalueren van je specifieke situatie en het maken van een weloverwogen beslissing. Een warmtepomp is een investering voor je energieverbruik, het milieu en je huiscomfort, dus neem de tijd om de juiste keuze te maken.

Wil je graag een offerte voor een warmtepomp? Neem vrijblijvend contact met ons op voor professioneel advies voor de geschikte warmtepomp voor jouw situatie.

 

 

 

Veelgestelde vragen over warmtepompen

 

  • Wat kost een complete warmtepomp installatie?

    De kostprijs van een warmtepomp installatie varieert afhankelijk van het type en de grootte van de pomp. Over het algemeen moet je rekening houden met de kosten van de warmtepomp zelf, de installatiekosten en mogelijke aanpassingen aan je woning. Vraag een offerte voor een correcte prijs.

  • Kan ik mijn huis verwarmen met een warmtepomp?

    Een warmtepomp is een duurzame en energiezuinige manier om je huis te verwarmen, maar het is niet de perfecte oplossing voor iedereen. Voordat je investeert in deze groene technologie, is het belangrijk om te overwegen of je huis geschikt is voor een warmtepomp.

      >> Zorg voor voldoende isolatie

      >> Breng je energieverbruik in kaart

      >> Kies de beste warmtepomp voor jouw situatie

    • Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor een warmtepomp?

      Een warmtepomp en zonnepanelen gaan hand in hand. Maar hoeveel panelen heb je nodig? Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp), wat de piekcapaciteit van de panelen aangeeft bij volle zon. Een gemiddelde zonnepaneel in België kan ongeveer 285 Wp leveren. Maar aangezien zonnepanelen niet continu onder volle zon staan, moet je rekening houden met de efficiëntiefactor, die meestal rond de 85% ligt.

      REKENVOORBEELD

      Stel, je hebt een warmtepomp nodig die 5.000 kWh per jaar verbruikt bij een efficiëntiefactor van 85%. Hoe kunnen zonnepanelen dit aan? Laten we zeggen dat je zonnepanelen hebt die 285 Wp leveren. Met deze gegevens zou je in theorie 20 panelen nodig hebben (5.000 / (285 * 0,85) = 20).

    • Is een warmtepomp nog interessant?

      • Het antwoord op de vraag of een warmtepomp nog interessant is, verschilt van persoon tot persoon en van woning tot woning. Het is een investering die op de lange termijn zowel financiële als ecologische voordelen kan opleveren. Toch is het belangrijk om je goed te laten informeren en om de totale kosten en baten voor jouw situatie in kaart te brengen. Met de juiste overwegingen kan de warmtepomp een duurzame keuze zijn die nog vele jaren vruchten afwerpt.
    • Hoe werkt een warmtepomp?

      Via de grond of via de lucht

      Grondwater of buitenlucht stroomt via koelvloeistof in de warmtepomp. Het voordeel van die koelvloeistof is dat ze al op lage temperatuur verdampt. Een compressor perst die warme dampen samen tot de temperatuur stijgt. Die hitte komt dan via bijvoorbeeld waterleidingen in het verwarmingssysteem.

      Via de grond

      De warmtepomp pompt de koelvloeistof via een verticale leiding in de grond. De bodem geeft zijn warmte af. Opnieuw verdampt de koelvloeistof op lage temperatuur. Die warmte gebruik je dan zoals hierboven om je woning te verwarmen.

    Vraag je gratis offerte aan
     

    *
    *
    *
    *

     

    Wat onze klanten zeggen

     

    Bespaar op uw energierekening met de warmtepompen van Planet-eco

    Uw partner voor duurzame energie in de regio Ninove en omstreken