Warmtepomp

Onttrekken van warmte aan de lucht

De naam zegt het zelf. Een warmtepomp pompt de warmte die het uit de natuur – lucht, aarde, water – haalt naar de leidingen die je huis en water verwarmen. De energie die ze daarvoor nodig heeft ligt laag. In tegenstelling tot het rendement: gemiddeld haalt ze zo’n 80% van de warmte uit de omgeving.

Planet-eco kiest voor een hybride warmtepomp

Dat is een warmtepomp gecombineerd met een gascondensatieketel. Dat toestel kiest automatisch de meest efficiënte technologie op het moment dat je bijvoorbeeld warm water wil. Is het buiten heel koud, dan slaat de ketel aan. Is het buiten warm, dan schiet de pomp in actie. En soms werken ze allebei. Een intelligent systeem dus, dat altijd kiest in functie van de kostprijs om te verwarmen.
 

De voordelen van een warmtepomp?

 1. Je bespaart er minimaal 50% mee op je energiefactuur
 2. De warmte in lucht, grond en water is onuitputtelijk
 3. Lange levensduur
 • slide
 • slide
 • Nog meer voordelen!

  Niet vervuilend

  Lage onderhoudskosten

  Hoog wooncomfort door constante temperatuur in de woning

  Koeling in de zomer

  Je netbeheerder geeft premies voor een warmtepomp. Kijk op energiesparen.be Ook enkele gemeentes geven nog subsidies.

 • Hoe werkt het?

  Via de grond of via de lucht

  Grondwater of buitenlucht stroomt via koelvloeistof in de warmtepomp. Het voordeel van die koelvloeistof is dat ze al op lage temperatuur verdampt. Een compressor perst die warme dampen samen tot de temperatuur stijgt. Die hitte komt dan via bijvoorbeeld waterleidingen in het verwarmingssysteem.

  Via de grond

  De warmtepomp pompt de koelvloeistof via een verticale leiding in de grond. De bodem geeft zijn warmte af. Opnieuw verdampt de koelvloeistof op lage temperatuur. Die warmte gebruik je dan zoals hierboven om je woning te verwarmen.

 • Premies?

  Premies van de elektriciteitsdistributienetbeheerders

  De elektriciteitsdistributienetbeheerders (Eandis, Infrax, GHA, AGEM,…) kennen voor de plaatsing van een warmtepomp een premie toe. De maatregelen waarvoor een premie wordt toegekend, de hoogte van de tegemoetkomingen (max 1700 euro) en de toekenningsvoorwaarden verschillen per netbeheerder en kunnen steeds wijzigen. Meer specifieke info vindt u op energiesparen.be, de website van het Vlaams Energieagentschap of op de website van uw netbeheerder.

  Premies van de gemeenten

  Enkele gemeenten geven een lokale subsidie voor warmtepompen, warmtepompboilers en/of hernieuwbare energie in het algemeen. Vergeet niet uw gemeente hierover te contacteren!

 

Overtuigd? 

Neem vandaag nog contact op voor vrijblijvend advies of al uw vragen! 

 

CONTACTEER ONS