Airco

Airco van Planet-eco

 

Wil je een airco kopen? Het kiezen voor een airco in huis kan een verstandige investering zijn om comfortabel het hele jaar door te kunnen genieten van je woning.

 

Wat veel mensen niet weten, is dat de ‘airco’ niets meer of minder is dan een warmtepomp, maar in omgekeerde modus! De airco onttrekt warmte uit de lucht van de woning en pompt die naar buiten. Zij doet dit op een even  energiezuinige manier als de warmtepomp. Reken op Planet-Eco voor het installeren van uw airco.

 

Bespaar op uw energierekening met de "Beste van de test" Daikin warmtepompen bij Planet-eco

Uw partner voor duurzame energie in de regio Ninove en omstreken

daikin warmtepomp bestevandetest testaankoop.png

 

Wat zijn de voor- en nadelen van een airco?

Voordat we dieper ingaan op de meer technische en praktische aspecten, is het belangrijk om stil te staan bij de voor- en nadelen van een airco installeren in je huis.

 

Voordelen van een airco

 1. Efficiëntie in het reguleren van de temperatuur
 2. Minder elektriciteitverbruik
 3. Moderne aircosystemen worden vaak geleverd met slimme technologieën

Nadelen van een airco

 1. Initiële installatiekosten
 2. 's Nachts kan je geen gebruikmaken van de energie van je zonnepanelen

 

Airco offerte bij Planet-eco

 

De keuze om een airco te installeren is een belangrijke beslissing die aandacht en zorgvuldige overweging vereist. Het is een investering die een aanzienlijke impact kan hebben op het comfort van je huis, je energiekosten en het milieu. Door rekening te houden met de bovenstaande overwegingen en je goed te laten informeren door professionals, kun je een weloverwogen keuze maken die past bij jouw behoeften en omstandigheden.

Wil je airco laten plaatsen en ben je benieuwd naar de prijs? Vraag dan je gratis offerte voor airco aan, onze experten staan je met veel plezier te woord.

 

Hoe verloopt het installatieproces bij Planet-eco?

 

 1. Type en locatie van de airco bepalen

 

Het eerste stap is het vaststellen van het meest geschikte type airconditioningsysteem voor uw woning of behoeften. Daarnaast moet de locatie voor zowel de binnen- als buitenunits worden bepaald.

 

 2. Afspraak inplannen bij Planet-eco

 

Plan uw afspraak online bij één van onze adviseurs. U heeft keuze uit verschillende opties: eerste telefonisch kennismaking, een videocall, een bezoek bij ons op kantoor of een thuisbezoek. 

 

 3. Offerte voorstel op maat

 

Op basis van het eerste gesprek en verzamelde informatie stellen wij een offerte op die aansluit bij uw behoeften. We zijn zeer transparant en staan altijd voor u klaar, zodat u met een gerust hart een beslissing kunt nemen.

 

 4. De installateur komt langs

 

Voordat we beginnen met de installatie, komt een van onze technici langs voor een technische inspectie en nauwkeurige metingen. Zodra alles technisch in orde is, kunnen we beginnen met het installeren van de airconditioning.

 

 5. Vlotte afhandeling

 

Na het installeren van de warmtepomp zorgen wij ervoor dat de werf proper wordt achtergelaten. 

 

 

 

Veelgestelde vragen over warmtepompen

 

 • Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor een airco?

  Het energieverbuik van je airco

  Het eerste wat je moet weten is het energieverbruik van je airconditioning. Dit wordt meestal uitgedrukt in kilowatturen (kWh) en kan variëren afhankelijk van het model, de grootte, het gebruik en de efficiëntie van het systeem.

  Het vermogen van je zonnepanelen

  Dit wordt uitgedrukt in watt (W) of kilowatt (kW). Vaak wordt ervan uitgegaan dat een normaal huishouden tussen de 15 en 20 zonnepanelen nodig heeft om voor alle energiebehoeften te zorgen, inclusief airco in het hele huis.

  Het weer en de locatie

  Het weer en de locatie zijn ook belangrijke factoren. Een zonnigere periode zal meer energie genereren dan een bewolkte, net zoals schaduw van bomen op je dak ook een invloed zal hebben op je rendement.

 • Hoelang gaat een airco mee?

  Volgens experten kan een airconditioning met regelmatig onderhoud en aanbevolen reparaties tussen de 15 en 20 jaar meegaan. Natuurlijk zijn er factoren die deze levensduur kunnen beïnvloeden, zoals de kwaliteit van het systeem en een correcte installatie. Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om de levensduur van je airconditioning te verlengen, is het naleven van een onderhoudsplan.

 • Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor een warmtepomp?

  Een warmtepomp en zonnepanelen gaan hand in hand. Maar hoeveel panelen heb je nodig? Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp), wat de piekcapaciteit van de panelen aangeeft bij volle zon. Een gemiddelde zonnepaneel in België kan ongeveer 285 Wp leveren. Maar aangezien zonnepanelen niet continu onder volle zon staan, moet je rekening houden met de efficiëntiefactor, die meestal rond de 85% ligt.

  REKENVOORBEELD

  Stel, je hebt een warmtepomp nodig die 5.000 kWh per jaar verbruikt bij een efficiëntiefactor van 85%. Hoe kunnen zonnepanelen dit aan? Laten we zeggen dat je zonnepanelen hebt die 285 Wp leveren. Met deze gegevens zou je in theorie 20 panelen nodig hebben (5.000 / (285 * 0,85) = 20).

 • Wat kost een airco installatie?

  Om een airco te plaatsen variëren de kosten. Er is niet één standaardprijs die voor elke situatie geldt, maar we kunnen wel een schatting geven en de verschillende factoren bespreken die van invloed zijn op de uiteindelijke prijs. Vraag steeds raad aan een professionele installateur voor een accurate prijsopgave op basis van jouw specifieke situatie.

 • Hoe werkt een airco?

  Een airco is niets meer of minder dan een warmtepomp, maar in omgekeerde modus! De airco onttrekt warmte uit de lucht van de woning en pompt die naar buiten. Zij doet dit op een even energiezuinige manier als de warmtepomp.

Vraag je gratis offerte aan
 

*
*
*
*

 

Wat onze klanten zeggen

 

Bespaar op uw energierekening met de warmtepompen van Planet-eco

Uw partner voor duurzame energie in de regio Ninove en omstreken