Lucht-lucht warmtepomp

Lucht-lucht warmtepompen van Planet-eco

- Bespaar op uw energierekening met lucht/lucht warmtepompen van Planet-eco -

 

Bent u op zoek naar een duurzame oplossing voor uw verwarmingssysteem? Overweeg dan zeker de aanschaf van een lucht-lucht warmtepomp. Met onze warmtepompen kunt u niet alleen uw energierekening verlagen, maar ook bijdragen aan een schonere en duurzamere toekomst.

 

Planet-eco is uw betrouwbare partner voor de installatie van warmtepompen in de ruime omgeving rond Ninove. Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

 

warmtepomp-en-airco

Bespaar op uw energierekening met de lucht-lucht warmtepompen van Planet-eco

Uw partner voor duurzame energie in de regio Ninove en omstreken

 


Hoe werkt een lucht/lucht warmtepomp?

Een lucht-lucht warmtepomp is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen. Door gebruik te maken van de buitenlucht, verwarmt deze installatie je woning en zelfs je sanitair water.

 

 1. Energie opvangen: Net zoals bij de lucht-water warmtepomp, begint het proces met de buitenunit die energie uit de buitenlucht opvangt. Ondanks wat de temperatuur buiten ook is, er is altijd warmte aanwezig die kan worden geabsorbeerd.

 2. Energie omzetten: De opgevangen warmte wordt vervolgens naar de binnenunit getransporteerd. Deze unit zet de energie om in een vorm die kan worden gebruikt om de lucht in de woning te verwarmen.

 3. Verdampingsproces: Binnen de warmtepomp bevindt zich een speciale vloeistof, het koelmiddel. Wanneer deze vloeistof in contact komt met de opgevangen warmte uit de buitenlucht, verdampt het. Dit gebeurt in de verdamper.

 4. Compressie: De damp wordt vervolgens aangezogen door een compressor, waarbij de druk en de temperatuur verhogen.

 5. Verwarming van de lucht: De hete damp wordt geleid naar een warmtewisselaar (condensor), waar het de warmte afgeeft aan de lucht die door het interne ventilatiesysteem van je huis wordt geblazen. Terwijl de damp zijn warmte afgeeft, condenseert het terug in een vloeistof.

 6. Circulatie: De vloeistof wordt vervolgens weer naar de verdamper gestuurd om het proces te herhalen.


warmtepomp en airco

Extra voordeel: Airco

 

Wat veel mensen niet weten, is dat de ‘airco’ niets meer of minder is dan een warmtepomp, maar in omgekeerde modus! De warmtepomp verpompt warmte van binnen naar buiten. En zo koel je jouw woning.

 

Een warmtepomp kan zowel verwarmen als koelen. Dit betekent dat je met één systeem het hele jaar door kunt genieten van een optimaal binnenklimaat, ongeacht het seizoen. Kom je graag meer te weten over de mogelijkheden? Plan een afspraak in bij één van onze adviseurs, zij helpen je graag verder.

 

 

Hoe verloopt het installatieproces bij Planet-eco?

 

 1. Bepalen van het type en de locatie van de warmtepomp
 

Het startpunt is bepalen welk type warmtepomp het meest geschikt is voor uw woning en/of noden. Daarnaast moet de locatie van de binnen- en buitenunits bepaald worden. 

 

 2. Afspraak inplannen bij Planet-eco

 

Plan uw afspraak online bij één van onze adviseurs. U heeft keuze uit verschillende opties: eerste telefonisch kennismaking, een videocall, een bezoek bij ons op kantoor of een thuisbezoek. 

 

 3. Offerte voorstel op maat

 

Op basis van de eerste kennismaking en verworven informatie bezorgen wij u een offerte voorstel op maat van uw noden. Wij zijn zeer transparant en staan steeds voor u klaar zodat u met een gerust hart een beslissing kan nemen.

 

 4. De installateur komt langs

 

Wij komen voor de installatie al eens langs voor een technische controle en nauwkeurige opmeting. Wanneer alles technisch in orde is, kan van start gegaan worden met het installeren van de warmtepomp.

 

 5. Vlotte afhandeling

 

Na het installeren van de warmtepomp zorgen wij ervoor dat de werf proper wordt achtergelaten. 

 

Vraag je gratis offerte aan
 

*
*
*
*
 • Wat is een lucht lucht warmtepomp?

  Een lucht-lucht warmtepomp is een verwarmingssysteem dat warmte uit de buitenlucht haalt en deze gebruikt om de lucht binnenin een woning of gebouw te verwarmen. Dit systeem kan ook worden omgekeerd om te functioneren als airconditioning tijdens de warmere maanden.

 • Wat is het verschil tussen een lucht water warmtepomp en een lucht lucht warmtepomp?

  Het belangrijkste verschil tussen een lucht-water warmtepomp en een lucht-lucht warmtepomp is waar ze de warmte naartoe sturen. Een lucht-water warmtepomp gebruikt de warmte uit de buitenlucht om water te verwarmen, dat dan kan worden gebruikt in een vloerverwarmingssysteem of voor warm tapwater. Een lucht-lucht warmtepomp daarentegen gebruikt de warmte uit de buitenlucht om de lucht binnenin de woning te verwarmen.

 • Wat is de gemiddelde lucht lucht warmtepomp prijs?

  De prijs van een lucht-lucht warmtepomp kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals merk, model, capaciteit en installatiekosten. Gemiddeld kun je rekenen op een prijs tussen €3000 en €7000. Houd er echter rekening mee dat deze prijs kan veranderen afhankelijk van specifieke installatievereisten en beschikbare subsidies.

 • Kan een lucht-lucht warmtepomp als hoofdverwarming worden gebruikt?

  Ja, een lucht-lucht warmtepomp kan zeker als hoofdverwarming voor een woning worden gebruikt. Dit type warmtepomp is in staat om voldoende warmte te leveren voor de meeste huishoudens, zelfs in koudere klimaten. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de warmtepomp correct is gedimensioneerd voor je specifieke behoeften.

 • Wat zijn de voordelen en nadelen van een lucht/water warmtepomp?

  Een lucht/water warmtepomp is een zeer efficiënte manier om je huis te verwarmen, en het kan aanzienlijke energiebesparingen opleveren. Bovendien zijn er vaak subsidies beschikbaar die de kosten kunnen helpen drukken. Een nadeel is dat deze warmtepompen minder efficiënt kunnen zijn bij zeer lage buitentemperaturen, en dat de initiële installatiekosten hoog kunnen zijn.

 • Zijn lucht-lucht warmtepompen geschikt als hoofdverwarming in alle klimaten?

  Lucht-lucht warmtepompen kunnen zeer efficiënt zijn als hoofdverwarming, maar hun effectiv

Tevreden klanten

Bespaar op uw energierekening met de warmtepompen van Planet-eco

Uw partner voor duurzame energie in de regio Ninove en omstreken