Lucht-water warmtepomp

Lucht-water warmtepompen van Planet-eco

- Bespaar op uw energierekening met lucht water warmtepompen van Planet-eco -

 

Bent u op zoek naar een duurzame oplossing voor uw verwarmingssysteem? Overweeg dan zeker de aanschaf van een lucht-water warmtepomp. Met onze warmtepompen kunt u niet alleen uw energierekening verlagen, maar ook bijdragen aan een schonere en duurzamere toekomst.

 

Planet-eco is uw betrouwbare partner voor de installatie van warmtepompen in de ruime omgeving rond Ninove. Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

 

warmtepomp-en-airco

Bespaar op uw energierekening met de lucht-water warmtepompen van Planet-eco

Uw partner voor duurzame energie in de regio Ninove en omstreken

 


Hoe werkt een lucht-water warmtepomp?

Een lucht-water warmtepomp is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen. Door gebruik te maken van de buitenlucht, verwarmt deze installatie je woning en zelfs je sanitair water.

 

Energie opvangen: De buitenunit van de warmtepomp vangt energie uit de buitenlucht op, zelfs bij lage temperaturen. Deze unit fungeert als een warmtewisselaar die de thermische energie uit de lucht haalt.

Energie omzetten: De opgevangen warmte wordt naar de binnenunit overgebracht. Hier wordt de energie omgezet in een vorm die bruikbaar is voor het verwarmingssysteem.

Verdampingsproces: Binnenin de warmtepomp bevindt zich een vloeistof die, door het contact met de opgevangen buitenlucht, verdampt. Dit proces gebeurt in de verdamper.

Compressie: De compressor in de warmtepomp zuigt de damp op en comprimeert deze. Hierdoor stijgt de temperatuur van de damp aanzienlijk.

Verwarming van het water: De verwarmde damp wordt naar de condensor gestuurd waar het de warmte afgeeft aan het leidingwater van je huis. Hierbij condenseert de damp terug naar een vloeistof.

Circulatie: De vloeistof wordt vervolgens weer naar de verdamper gestuurd, waar het proces opnieuw begint.


warmtepomp en airco

Extra voordeel: Airco

 

Wat veel mensen niet weten, is dat de ‘airco’ niets meer of minder is dan een warmtepomp, maar in omgekeerde modus! De warmtepomp verpompt warmte van binnen naar buiten. En zo koel je jouw woning.

 

Een warmtepomp kan zowel verwarmen als koelen. Dit betekent dat je met één systeem het hele jaar door kunt genieten van een optimaal binnenklimaat, ongeacht het seizoen. Kom je graag meer te weten over de mogelijkheden? Plan een afspraak in bij één van onze adviseurs, zij helpen je graag verder.

 

 

Hoe verloopt het installatieproces bij Planet-eco?

 

 1. Bepalen van het type en de locatie van de warmtepomp
 

Het startpunt is bepalen welk type warmtepomp het meest geschikt is voor uw woning en/of noden. Daarnaast moet de locatie van de binnen- en buitenunits bepaald worden. 

 

 2. Afspraak inplannen bij Planet-eco

 

Plan uw afspraak online bij één van onze adviseurs. U heeft keuze uit verschillende opties: eerste telefonisch kennismaking, een videocall, een bezoek bij ons op kantoor of een thuisbezoek. 

 

 3. Offerte voorstel op maat

 

Op basis van de eerste kennismaking en verworven informatie bezorgen wij u een offerte voorstel op maat van uw noden. Wij zijn zeer transparant en staan steeds voor u klaar zodat u met een gerust hart een beslissing kan nemen.

 

 4. De installateur komt langs

 

Wij komen voor de installatie al eens langs voor een technische controle en nauwkeurige opmeting. Wanneer alles technisch in orde is, kan van start gegaan worden met het installeren van de warmtepomp.

 

 5. Vlotte afhandeling

 

Na het installeren van de warmtepomp zorgen wij ervoor dat de werf proper wordt achtergelaten. 

 

Vraag je gratis offerte aan
 

*
*
*
*
 • Wat is een lucht water warmtepomp?

  Een lucht-water warmtepomp is een systeem dat warmte onttrekt aan de buitenlucht en deze gebruikt om water te verwarmen. Deze technologie is bijzonder energie-efficiënt en milieuvriendelijk, omdat het een duurzame energiebron (lucht) gebruikt om warmte te produceren.

 • Hoe werkt een warmtepomp lucht water?

  Een warmtepomp lucht water werkt door warmte te absorberen uit de buitenlucht, deze warmte vervolgens te concentreren, en tenslotte deze geconcentreerde warmte te gebruiken om water te verwarmen. Het systeem bestaat uit een buitenunit die warmte opneemt, en een binnenunit die de warmte overbrengt naar het watersysteem.

 • Wat is de gemiddelde lucht water warmtepomp prijs?

  De prijs van een lucht-water warmtepomp kan sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals het merk, model, capaciteit en installatiekosten. Over het algemeen kunnen de kosten variëren tussen de €5000 en €15000. Houd er rekening mee dat deze prijs ook kan variëren afhankelijk van subsidies en incentives van de overheid.

 • Wat zijn de voordelen van een lucht/water warmtepomp?

  Een lucht/water warmtepomp is een duurzame en energiezuinige oplossing voor de verwarming van water. Het is ook efficiënter dan traditionele verwarmingssystemen en kan helpen om de CO2-uitstoot van een woning te verminderen. Daarnaast kunnen huiseigenaren mogelijk aanspraak maken op subsidies of andere financiële voordelen.

 • Zijn er nadelen aan het gebruik van een lucht-water warmtepomp?

  Ondanks de vele voordelen van warmtepompen lucht water, zijn er ook enkele nadelen. Zo kunnen sommige systemen minder efficiënt zijn bij extreem lage buitentemperaturen. Verder kunnen de initiële installatiekosten hoog zijn, hoewel deze vaak op lange termijn kunnen worden gecompenseerd door de lagere bedrijfskosten.

 • Wat is de prijs van een warmtepomp lucht water installatie?

  De prijs van een warmtepomp lucht water installatie kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Deze omvatten de kosten van de warmtepomp zelf, de installatiekosten en eventuele extra kosten voor de aanpassing van het bestaande verwarmingssysteem. Gemiddeld genomen kun je rekenen op een prijs tussen de €5000 en €15000. Echter, deze prijzen zijn onderhevig aan verandering en het is het beste om een offerte te vragen bij een professionele installateur.

Tevreden klanten

Bespaar op uw energierekening met de warmtepompen van Planet-eco

Uw partner voor duurzame energie in de regio Ninove en omstreken